Monday, December 7, 2015

Classic Neutral Matte Evening Makeup Tutorial

thumb_IMG_2335_1024 copyAdele's recent makeup looks have inspired me to create a classic neutral makeup look with nude lips. All eyeshadows used are matte and the skin is perfected and luminous. This look is appropriate for all ages and all events - formal or non-formal.

Adelen viimeaikaiset lookit ovat inspiroineet klassisen juhlameikin luomiseen neutraalein sävyin ja nudehuulin. Tämä meikki sopii kaikille iästä huolimatta ja muodollisiin tai rentoihin tapahtumiin.

thumb_IMG_2513_1024
Bobbi Brown Rich Chocolate Eye Palette
Giorgio Armani Luminous Silk Foundation in 6.5
Marc Jacobs #Instamarc Light Filtering Contour Powder in Mirage Filter 40
YSL Rouge Volupte Lipstick #1
NARS Orgasm Blush

These are some of the key products I used in achieving this look. However, they're not a must and anything similar that you own will work equally as well.

Tässä ovat keskeiset tuotteet, joita käytin meikin tekoon. Ne eivät ole välttämättömiä, vaan meikinteko onnistuu hyvin myös samankaltaisilla tuotteilla.

1 I love how classy the look is and how well it goes with any outfit or lipstick (less stress haha).

Meikki on ihanan klassinen ja sopii minkä tahansa asun tai huulipunan kanssa (vähemmän stressiä haha).

thumb_IMG_2536_1024
Giorgio Armani Luminous Silk Foundation in 6.5
NARS Luminous Creamy Concealer in Vanilla

This foundation by Girgio Armani is my current favorite. It leaves a flawless finish whilst being of a thin and lightweight consistency. To hide any dark circles I applied a lighter concealer under my eyes in a V-shape. However, as you may notice the contrast between these colors is big and the foundation is a bit too dark for me, so I lightened up the foundation by mixing in a lighter shade.

Tämä Giorgio Armanin meikkivoide on tämänhetkinen suosikki. Lopputulos näyttää virheettömältä, vaikka meikivoide on ohut ja kevyt koostumukseltaan. Käytin NARSin peiteväriä V-muodossa silmien alle peittääkseni väsymyksen merkit. Kuten voi todeta, meikkivoiteella ja peitevärillä on iso värikontrasti. Meikkivoide on myös liian tumman sävyinen iholleni, joten vaalensin sitä lisäämällä vaaleampaa meikkivoidetta sekaan.

IMG_2262
Marc Jacobs #Instamarc Light Filtering Contour Powder in Mirage Filter 40
To contour I used this contouring duo by Marc Jacobs. The powders are of such high quality that they're very easy to blend, leaving a very natural finish - which is what we always want when contouring. I used the darker shade under my cheekbones and on the sides of my nose, and the lighter shade under my eyes and on the bridge of the nose. I will be doing an in-depth contouring tutorial as it has been highly requested.

Varjostuksien tekemiseen käytin tätä Marc Jacobsin duo-puuteria. Puuterit ovat korkealaatuisia, joten häivyttäminen on helppoa ja lopputuloksesta tulee luonnollinen, mikä on tärkeää varjostuksissa. Käytin tummaa puuteria poskiluiden alle ja nenän sivuihin. Vaaleaa sävyä käytin silmänalusiin sekä nenänvarteen. Postaus varjostuksien tekemisestä on tulossa!

thumb_IMG_2526_1024
NARS Orgasm Blush
Becca Shimmering Skin Perfector in Champagne Pop

These two are great products that I highly recommend for achieving beautiful and radiant skin, which also looks amazing in photographs. Orgasm blush by NARS is a very unique and versatile shade that suits most skin tones and makeup looks regardless of age. By adding some of this highlighter by Becca to the top of the cheekbones, bridge of the nose and the cupids bow your luminous skin will be complete!

Näillä kahdella tuotteella saa kauniin ja säteilevän ihon, joka näyttää hyvältä myös kuvissa. Orgasm-poskipuna on ainutlaatuinen, koska se on todella monipuolinen sävy, joka sopii melkein kaikille ihonsävyille, kaikkiin meikeihin, ikää katsomatta. Lisäämällä Beccan korostuspuuteria poskiluiden päälle, nenänvarteen ja amorinkaareen on säteilevä lopputulos valmis!

thumb_IMG_2544_1024
Bobbi Brown Rich Chocolate Eye Palette
Maybelline Eye Studio Lasting Gel Eyeliner
Ardell Natural False Eyelashes #105

For this eyeshadow look 5 very basic eyeshadows will be needed: white, cream, medium brown,  dark brown and black accompanied by eyeliner, mascara and false eyelashes. To be honest, this palette by Bobbi Brown was a disappointment. It had been discontinued and I paid a ridiculous price for it since I thought it would be the perfect small and travel-friendly eyeshadow palette that contains everything I need. However, unfortunately the shades are not very pigmented. This gel eyeliner by Maybelline is my current favorite eyeliner - it's also very affordable and comes with a brush. False eyelashes are a must! These #105's by Ardell are my favorite and they can be worn both with daytime and nighttime looks. If you're planning on purchasing these lashes, be sure to order them from here since it will only cost you a few euros. Click here for a full post on false eyelashes!

Silmämeikkin luomiväreihin tarvitaan 5 perussävyä: valkoinen, kerma, keskiruskea, tummanruskea ja musta, tämän lisäksi rajausväri, ripsiväri sekä irtoripset. Rehellisesti sanottuna, olin pettynyt tähän Bobbi Brownin-luomiväripalettiin. Sitä ei enää valmisteta, joten maksoin siitä naurettavan korkean hinnan. Luulin sen olevan täydellinen pieni matkapaletti, joka sisältää kaikki tarpeelliset värisävyt, mutta valitettavasti ne eivät ole kovin pigmenttisiä. Tämä Maybellinen geelirajausväri on tämänhetkinen suosikkini - se on myös edullinen ja mukana tulee sivellin. Irtoripset ovat must! Nämä Ardellin #105 räpsyt ovat kauttaaikojen lempparini, jotka sopivat niin arkikäyttöön kuin iltalookkiin. Jos suunnitteilla on ostaa räpsyjä, muistakaa tilata niitä täältä, sillä hinta on vain muutama hassu euro. Tästä pääset postaukseeni irtoripsistä.

collagedone
1. Highlight the brow bone and inner corner with the white shade and add some of the light warm shade into the crease.
2. Add the darker brown shade onto the outer corner of the eye, as if the eyelid were divided into 3 parts, and place it on the last part.
3. Blend the edges well and line the eyes with black eyeliner.
4. Draw a V onto the outer corner of the eye with the black shade and blend the edges well.
5. Complete the look with some black eyeshadow on the outer corner of the lower lashline and by adding some mascara and falsies!

1. Valkoista sävyä lisätään kulmaluuhun sekä silmän sisänurkkaan. Keskiruskealla tehdään banaanivarjostus.
2. Tummanruskeaa lisätään silmän ulkonurkkaan, kuin silmä olisi jaettu 3 osaan ja viimeiseen osaan levitetään sävyä.
3. Rajat häivytetään huolellisesti ja silmät rajataan mustalla rajausvärillä.
4. Mattamustaa lisätään ulkonurkkaan V-muodossa ja rajat häivytetään huolellisesti.
5. Silmämeikki viimeistellään mustalla luomivärillä alaluomen ulkonurkkaan sekä ripsivärillä ja irtoripsillä.
122
11 Matte colors are a bit more challenging to work with as they don't blend as easily as shimmers do so patience is key here. If too much of the colors disappear while blending - just add some more. If the color is too strong - just keep on blending.

Mattaluomivärejen käyttö on hieman työläämpää, sillä niiden häivytys ei onnistu yhtä helposti kuin kimalleluomivärien - kärsivällisyys on kaiken A ja O. Jos häivytät luomiväriä liikaa, niin lisää vain sitä enemmän! Jos taas lopputulos on liian tumma - jatka vain häivyttämistä kärsivällisesti.
thumb_IMG_2558_1024
YSL Rouge Volupe #2
Dior Lip Liner Pencil 513

As for lips, any color will suit this look but I decided to pair it up with a classic nude and a sparkly clear gloss.

Huuliin sopii mikä tahansa sävy tämän meikin kanssa. Päädyin itse klassisiinn nudehuuliin, jotka viimeistelin kimaltelevalla ja läpinäkyvällä kiillolla.
thumb_IMG_2333_1024

Hope you liked this look!

Toivottavasti piditte tästä meikistä!
XOXO, Ella

11 comments:

 1. Ihana meikki! Sun blogi on ainoa kauneusblogi jota jaksan lukea ja josta oon saanu tosi hyviä hyviä vinkkejä. Kaikki postaukset on tosi mielenkiintosia ja meikit upeesti tehtyjä :) Keeep going!!

  ReplyDelete
 2. Upee meikki taas kerran! :) Haluaisin niin ton poskipunan jostain!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! NARSin EU-sivuilta ja eBayst löytyy!

   Delete
 3. Moi Ella! Oon muutaman viikon päästä lähdössä tallinnaan,siispä kysyisin sulta Osaatko suositella parhaimmat shoppailupaikat, ravintolat jne. Tälläiselle parikymppiselle nuorelle naiselle.
  Olen kyllä käynyt pari kertaa tallinnassa mutta siitä on jo pari vuotta aikaa. Mitkä tuoteet on edullisempia kuin suomessa jne. Olisin tosi kiitollinen jos vastaisit.
  ps.Oot ihan superkaunis :::)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Ulemisten ostoskeskukseen kannattaa mennä shoppailemaan ja Viru Keskuksesta löytyy myös kivasti kaikkea ja hmm ravintoloista Silu Sushi, F-Hoone, Alterego ja Noa ovat lemppareitani. Mukavaa reissua! Kiitos <3

   Delete
 4. Hei jos tilaan sivellinsetin sigma beatyn sivuilta meneekö tuotteet tulliin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei yli 22e ostokset, jotka tulevat EU:n ulkopuolelta kuuluu tullata

   Delete
 5. Ootko tyytyväinen sun kulmakarvoihis

  ReplyDelete
 6. Pystyykö.jollain aineella peittämään luomen? Näyttää, että sulla ois luomi peitetty. Itselläni on yksi häiritsevä, jonka haluaisin "piiloon".

  ReplyDelete

Please leave a comment. I'd love to hear what you think, receive suggestions, or answer any questions.