Saturday, June 6, 2015

How to Enhance Your Eye Color and Make Teeth Appear Whiter - The Color Wheel Theory

I get a lot of questions on what makeup will make a certain eye color stand out or what makeup suits a certain clothing piece the best. What eyeshadow to wear with a pink dress? What shade of lipstick to wear with a nude dress? First of all let me start off by saying that neutral earthy tones such as golds, bronzes, browns, black etc, go very well with any color or outfit and that's always the safest bet. When wearing colors, matching your makeup to that colorful dress can look tacky. I'd advice on keeping the makeup neutral but matching the lips to the color of the dress. For example, matching red lips to a red dress or pink lips to a pink dress - but that's no rocket science. Now let's get onto how to enhance and make colors stand out and appear more vibrant. Allow me to introduce to you: The Color Wheel Theory:

Saan paljon kysymyksiä silmien väristä, miten niitä korostetaan ja mikä meikki sopii jonkun tietyn vaatekappaleen tai värin kanssa parhaiten? Mitä luomiväriä kannattaa käyttää pinkin mekon kanssa? Minkä sävyiset huulet Nude-mekon kanssa? Ensiksi kaikki neutraalit ja maanläheiset sävyt, kuten kulta, pronssi, ruskea, musta ym., sopivat todella hyvin kaikkien värien ja vaatteiden kanssa - ja usein turvallisin veto. Värikkään vaatekappaleen kanssa sama meikkisävy voi näyttää hieman mauttomalta tai häiritsevältä. Suosittelen pitämään meikin neutraalina, kun taas huulipunan voi sovittaa kyseisen vaatteen sävyyn - punaiset huuleet punaisen mekon kanssa ja pinkit huulet pinkin mekon kanssa! Tämä ei tosiaan ole mitään rakettitiedettä, joten kerron nyt miten värejä voi korostaa ja saada ne eläviksi sekä kirkkaiksi. Kaikki perustuu väripyörä-teoriaan.

Color Wheel


Colors that're opposite each other on the wheel will make each other stand out. So, for example orange and gold shades will make blue eyes pop and be more noticeable. This also applies for clothing and anything that involves colors. Let's talk about teeth! Which shades will make them appear yellower and which whiter? As we can see on the color wheel, blue tones enhance yellow tones since they're opposites. So, a lot of pink lipsticks contain undertones of blue and purple and this will make the yellow in teeth stand out. Warm toned lip colors, such as peaches are next to yellow on the color wheel, so they will not enhance any yellowness in teeth.

Värit, jotka ovat vastapäätä toisiian väripyörässä korostavat toisiian. Esimerkiksi oranssin ja kullan sävyt korostavat sinisiä silmiä. Tämä koskee myös vaatetusta ja kaikkea mikä liittyy väreihin. Kun puhutaan hampaista, niin mitkä sävyt saavat ne näyttämään keltaisilta ja mitkä vakoisilta? Kuten väripyörästä näkyy, niin siniset sävyt korostavat keltaista. Usein vaaleanpunaiset huulivärit sisältävät paljon sinisen ja lilan vivahteita, joten tämä saa keltaisuuden hampaissa korostumaan. Lämpimät värit, kuten persikka, ovat keltaisen vieressä väriympyrässä, joten nämä eivät korosta hampaiden keltaisuutta.


XOXO, Ella

17 comments:

 1. Mun päivä piristyy aina niin roimasti, kun huomaan sulta tulleen uuden postauksen! Rakastan meikkejä, meikkaamista ja meikkivinkkejä yli kaiken! Harmillisesti silti oma meikkaaminen jää juhlissakin siihen kestävä pohja-irtoripset ja vähän ruskeaa luomiväriä-nudehuulet-akselille... Mulla on niin "pienet" ja ehkä vähän myös raskaat luomet joten koen, ettei luomivärit kunnolla edes näy ja paksut rajaukset ovat haave vain... no anyway, tää postaus tuntui kuitenkin loppuvan vähän kesken, oisin toivonut hieman kattavampaa postausta:')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Harjoitus tekee mestarin! ;) Kysy ihmeessä jos jokin asiaa jäi mietityttää!

   Delete
 2. Pakko kommentoida myös, että rakastan blogiasi. :) Kirjoitat todella laadukkaita juttuja ja näitä on niiiin ilo seurata! Jutuistasi saa todella hyviä vinkkejä ja ihana persoonasi välittyy teksteistäsi. Kaiken lisäksi Tallinna on yksi lempikaupungeistani, joten se vain lisää blogisi mahtavuutta. :-D Jatka samaan malliin! <3

  ReplyDelete
 3. Moikka !
  Osaisitko suositella Tallinnasta jotain hyvää paikkaa, missä kannattaisi ottaa rakennekynnet? Mielellään lähellä keskustaa!:)
  Ovatko macin meikit halvempia Tallinnassa kuin Suomessa?
  Oot aivan supertaitava meikkaaja, tämä blogi on niin ihana <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Kiitos paljon <3 Meloni ilusalong ja Jaanika! Se on ihan Viru Keskuksen vieressä :) Ja MACin meikit eivät ole halvempia.

   Delete
  2. Tämä kiinnostaa minuakin! Mitä hintaluokkaa rakennekynnet Tallinnassa ovat? :)

   Delete
 4. Hei! Voisitko suositella kauppoja mistä ostaa meikkejä tallinnassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! En valitettavasti pahemmin ole ostanut meikkejä Tallinnasta, sillä yleensä tilaan netistä tai ostan ulkomailta. Viru Keskuksesta olen ostanut kun on ollut tarve. :)

   Delete
 5. ootko ikinä miettiny että tekisit videotutorialin? voisit esimerkiks meikata Natalien kun ootte menossa ulos ja sit voisit samalla selostaa mitä teet/miksi ja mitä meikkisuteja käytät/miksi. :) se ois tosi hauska, kun kuitenkin ootte niin vanhoja ystäviä ja molemmat pidätte blogia, niin siinä ois teille molemmille postaus haha, plus ois kiva nähdä miten käyttäydytte kahdestaan kun ootte kuitenkin niin hyviä kavereita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hyvä idea! Ollaan itseasiassa mietitty Natalien kanssa, että voitaisiin tehdä video yhdessä joskus!

   Delete
 6. ootko käyttänyt beauty blenderiä? mitä mieltä oot siitä? :) oisko mitenkään mahdollista, jos tekisit vaikka jonkun meikkipohjia vertailevan postauksen esim. silleen että beautyblender vs. meikkivoidesuti vs. sormet, että tuleeko niillä miten erilaiset meikkipohjat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä kokonainen postaus siitä :) http://beautybyellap.blogspot.fi/2014/03/all-about-beauty-blender.html

   Delete
 7. Mistä oot ostanut sen hello kitty kaulakorun? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen saanut sen lahjaksi ja valitettavasti alkuperä on Texasista :(

   Delete
 8. Sinisävyiset huulipunat EIVÄT korosta hampaiden keltaisuutta vaan päinvastoin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tästä asiasta on monta mielipidettä ja tämä on omani :)

   Delete

Please leave a comment. I'd love to hear what you think, receive suggestions, or answer any questions.