Sunday, May 31, 2015

My Life in Tallinn

I find it unbelievable that it’s been almost a year since I moved to Tallinn to study economics. How is time just flying by like this? It feels like it was just yesterday when we were packing up the car with my never-ending cosmetics and beauty equipment, my mother shed a tear and we headed to the terminal. This has been the best year of my life but at the same time it's been the hardest. I've grown up more than ever and Iearned so much about myself. I've met some amazing new people and formed a little family of my own here. It's crazy to think that under a year ago I didn't know about the existence of these people and now we've become so close that I'm sure we're going to be lifelong friends.

On aivan käsittämätöntä ajatella, että kohta on jo mennyt vuosi siitä kun muutin Tallinnaan opiskelemaan! Mihin tämä aika on oikein lentänyt? Vastahan lastasimme autoa loputtomilla kosmetiikkapurnukoillani? Muistan tuon lähtöpäivän kuin eilisen. Tuntuu aivan siltä kuin olisimme juuri matkanneet tavaroideni kanssa Länsiterminaaliin äidin kyynelehtiessä vieressä. Vaikka vuosi on ollut todella raskas, on se ehdottomasti ollut elämäni parhain vuosi. Olen kasvanut henkisesti todella paljon ja oppinnut itsestäni paljon. Olen myös tutustunut ihaniin uusiin ystäviin. Meistä on kuin muodostunut oma pieni perhe täällä Tallinnassa. Jännä ajatus, etten tiennyt näiden ihmisten olemassaolosta vielä alle vuosi sitten ja nyt olemmekin todella läheisiä. Uskon siihen, että meistä tulee varmasti elinikäisiä ystäviä.

Done

However, it hasn't all been roses and wine. Of course alongside the amazing times I’ve experienced setbacks, such as my long-term relationship coming to an end. I believe moving to Tallinn was definitely the best possible life choice I could've made and currently I can honestly say that I’m truly happy with my life situation. My father has always said "Happiness comes from within." and during this year I've truly understood the meaning behind that - happiness isn't dependent on external things or other people, it’s solely dependent on you and yourself only. Also, it's important to remember that when one door closes, another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us.

Kaikki ei ole ollut kumminkaan ruusuilla tanssimista... Ihanien asioiden lisäksi olen kohdannut myös muutamia vastoinkäymisiä, kuten esimerkiksi pitkän parisuhteeni päättyminen. Viime syksynä muutto tänne Tallinnaan oli ehdottomasti paras mahdollinen valinta sen hetkiseen elämäntilanteeseeni. Nyt voin rehellisesti sanoa, että olenkin hyvin onnellinen tämän hetkiseen elämääni. Kuten isäni on aina sanonut "jokainen on oman onnensa seppä." Tämän asian olenkin vasta näin vanhempana ymmärtänyt kunnolla. Onnellisuus tulee sisältä päin, sinusta itsestäsi. On myös tärkeä muistaa, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu. Usein vain jäämme tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja pettyneinä ettemme näe uusia mahdollisuuksia edessämme.

IMG_1898

I highly recommend Tallinn as a student city. I know from experience that it's very challenging to get into university in Finland, since I've applied there for law school myself. It seems so frustrating to yearly waste time on applying and ending up in disappointment time after time, when admission would've been just a few points away. The universities and degrees here are of the same standard (as Finland). The student life is also epic, it contains a lot of studying, partying and phonecalls filled with tears of laughter the next day.

Voin suositella lämpimästi Tallinnaa opiskelukaupunkina. Kokemuksesta tiedän, että Suomen yliopistoihin on todella haastava päästä opiskelemaan. Pyrin nimittäin itsekin opiskelemaan Helsingin oikeustieteelliseen aiemmin. Kokemuksesta siis tiedän kuinka turhauttavalta tuntuu kuluttaa lukemattomia tunteja lukemiseen ja pettyä kerta toisensa jälkeen. Varsinkin silloin kun sisäänpääsy opistoon on jäänyt paria pistettä vaille. Tallinnassa on se hyvä puoli, että täällä yliopistojen tutkinnot ovat samaa tasoa kuin Suomessa ja valinnanvaraa on lakiopinnoista lääkikseen. Opiskelijaelämä on myös täällä Tallinnassa aivan hulvattoman hauskaa! Se sisältää paljon opiskelemista ja juhlimista sekä seuraavan päivän naurunkyyneleiden vuodattamia puhelinkeskusteluja.

IMG_9016

Often, people say that studying was the best time of their lives, and I think this is exactly how it is. It's crazy to think where life will lead me, seeing as two years ago I could've never imagined that my life would be where it is today. I wonder where and doing what I'll be in 5 years?!
P.S. I will give one piece of advice to all you freshers-to-be - Watch out for your weight! All of my coursemates and I had a very unpleasant surprise waiting for us when we stepped onto a scale after the first couple months.

Useasti ihmiset sanovatkin, että opiskeleminen oli heidän elämänsä parhainta aikaa! Näin se taitaa myös itselläni olla. On myös jännä ajatella, että mihin tämä elämä oikein vie minut. Muutama vuosi sitten en olisi ikinä arvannut, että olisin tässä elämäntilanteessa. Missäköhän päin maailmaa olen oikein viiden vuoden kuluttua? Entä mitä oikein tekemässä?

P.S. Uusille opiskelijoille annan sen neuvon, että varautukaa painonnousuun! Nimittäin minulle sekä muille opiskelukavereilleni tuli todella yllätyksenä tuo painonnousu. Varsinkin kun astuimme vaa'alle ensimmäisen parin kuukauden jälkeen.


XOXO, Ella18 comments:

 1. Aww so nice to read that you've liked it here too! :)

  ReplyDelete
 2. Haha hyvä tuo varoitus painon noususta, itsellä kävi samanlailla! :D Alkoholi määrällä mitä ekana vuonna tuli nautittua ei varmaan ollut osuutta asiaan ;)

  ReplyDelete
 3. Mitkä on sun lempivaatekaupat? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! En valitettavasti ole pahemmin käynyt ostoksilla täällä, joten en oikein osaa sanoa :(

   Delete
 4. Heippa! Oli vaan pakko tulla kiittämään näistä kaikista vinkeistä jotka olen täältä päässyt poimimaan, minusta on niin hienoa kun kerrot niin monista tuotteista sekä ohjeistat kaiken todella selkeästi, niin että vähän hölmömpikin tajuaa ;-) tämä on ehdottomasti lemppari blogini ja aina odotan innolla seuraavaa postausta! Ihanaa kesää sinne! ♥ -S

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ihana kuulla! Kiitos paljon :) Kiitos samoin <3

   Delete
 5. Hei Ella! Sun blogi on ehdottomasti lemppari meikkiblogini, ja on inspiroivaa, että oot itsekin ihan täysin itseoppinut. Itse toivoisin (kuten varmasti muutkin) postausta tai edes kommenttia sun ruokailutottumuksista! Oot niin kadehdittavan hyvässä kunnossa, ja sun iho säteilee, että voisitko kertoa vähän sun ruokavaliosta ja paljon syöt, paljon herkuttelet ym! Vois antaa vähän vinkkejä, kun itse olin kuukauden Espanjassa työharjoittelussa ja pari kiloa tuli lisää hmm...:D olisi myös kiinnostavaa kuulla sulta, että mitkä on sun mielestä ns pahoja meikkivirheitä, ja millä pienillä kikoilla saa meikin näyttämään astetta ammattimaisemmalta. Mihin siis itse kiinnität huomiota meikissä, ja mikä paljastaa ns tunarin:D haha! Olen tosi paljon oppinut lisää meikkauksesta sun blogin avulla ja löytänyt uusia suosikkituotteita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei joo määki haluan kuulla näistä asioista lisää! Etenki yleisesti sun elämäntapoihin liittyvät jutut kiinnostaa, sun iho on aivan järjettömän hyväkuntoisen näköinen.

   Delete
  2. Kiitos, tosi kiva kuulla! Voisin tehdä näistä asioista postauksen :) mutta pakko tähän nyt sanoa, että kulmakarvat! niissä olen nähnyt mitä pahimpia meikkivirheitä. Tärkeetä on, että ne ovat luonnollisesti täytetty sisään eikä piirretty ja että kulman alku on huomattavasti haaleampi kuin loput kulmasta!

   Delete
 6. Ei liity postaukseen, mutta pakko kysyä: mikä on mielestäsi ehdottomasti paras/parhaat tuotteet ihon punaisuuden peittämiseen? Olen yrittänyt etsiä hyvää, mutta ei viitsisi ostaa kaappeja täyteen turhia purkkeja, joten neuvot olisi tarpeen, kiitos vastauksesta! :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! keltainen ja vihreä peittävät punaisuutta, joten esim meikkivoide joka on kellertävä auttaa! Olen myös kuullut, että tämä Smashboxin vihreä primeri peittää punaisuutta hyvin http://www.sephora.com/photo-finish-color-correcting-foundation-primer-P78811?skuId=1350024

   Delete
  2. Tuhannet kiitokset, sinulta saa aina niin hyvät vastaukset! :)

   Delete
 7. Moi olisko mahdollista saada joku "erillinen" postaus opiskelusta siellä tallinnassa? :) ja olisi kiva tietää, kuinka päädyit kyseiseen opiskelupaikkaasi ja miten hait yms :)

  ReplyDelete
 8. Käytätkö asioidessasi esim. kaupungilla englantia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, käytän.turistialueilla kyllä yleensä myyjät puhuvat suomea!

   Delete

Please leave a comment. I'd love to hear what you think, receive suggestions, or answer any questions.