Monday, October 20, 2014

ALL About Makeup Brushes! (in finnish)

(Click here for the English version of this post)

YES! Tässä tulee eniten toivottu postaukseni. Se on ollut työn alla kauan, koska olen halunnut sen sisältävän paljon parasta mahdollista tietoa. 

Ensimmäiseksi haluaisin painottaa näitä neljää asiaa:

1) Hyvän meikin tekeminen ei onnistu ilman siveltimiä. Piste.
2) Kannattaa sijoittaa mieluummin laadukkaisiin siveltimiin kuin laadukkaisiin meikkeihin. Miksi? Korkealaatuisilla siveltimillä melkein mikä tahansa meikki näyttää hyvältä.
3) Siveltimiä voi käyttää monipuolisesti. Jos sivellin on tarkoitettu silmämeikkiin, voi sitä käyttää myös vaikka meikkivoiteen levittämiseen. Käytän parhaillaan itse huulipunasivellintä silmienrajaussiveltimenä.
4) Laadukkaat siveltimet ovat sijoituksia, jotka kestävät vuosia, kun niitä hoidetaan hyvin. Siveltimiä kannattaa kerätä, sillä ei voida olettaa, että hankkii kerralla kokoelman esim. MACin siveltimiä, 60 € kappalehintaan.

All brushes

Tässä postauksessa jaan suosituksia aloittelijoille, kerron omista lemppareistani ja annan vinkkejä siveltimien hoitoon ja niiden matkapakkaamiseen. Vastaan mielelläni kysymyksiin kommentointikentässä, postauksen lopussa. Kaikki tekstit pinkillä sisältävät linkin, josta siveltimen voi ostaa.

Rakastan sivellinmerkkejä Sigma Beauty, MAC and Real Techniques.

- Sigma Beauty tuotteita voi tilata heidän verkkosivuiltaan. Sigmalla on kauppa Jenkeissä, Mall of Americassa, Minnesotassa.
- MAC -tuotteita voi tilata verkosta tiettyihin maihin, valitettavasti niitä ei toimiteta Suomeen. Suurilla kosmetiikkaa myyvillä tavarataloilla on yleensä MACin myyntipisteet. Suomessa Stocka on ainoa jälleenmyyjä. MACillä on myös PRO- ja normaalikauppoja tietyissä maissa ja kaupungeissa. 
- Real Techniques tuotteita voi ostaa mm. KICK:sistä.

Suurin osa siveltimistä on Sigma Beauty:lta, koska mielestäni siveltimien hinta-laatusuhde ja asiakaspalvelu on erinomainen. Jos olet aloittelija siveltimien maailmassa, suosittelen lämpimästi ostamaan sivellinsetin (kuten alla oleva):

Sigma Essential Kit

Tämä on Essential Kit  ja sen myyntihinta on $159.

Haluaisin muistuttaa kaikkia meikkihulluja tällä euro-vyöhykkeellä, että kaikki mainitsemani hinnat ovat dollareissa (USD). Esim. yllä oleva kokelma maksaa noin 125€.

Tässä ovat lempisiveltimeni kautta aikojen - ja käytän näitä lähes kaikissa meikkauksissani:

Foundation Brushes

Tämä on täydellinen meikkivoidesivellin-trio. Kaikkien tulisi omistaa nämä siveltimet! Minulla on kaikkia enenmmän kuin yksi, sillä rakastan niitä niin paljon. F80 on paras meikkivoidesivellin, sillä se luo virheettömän lopputuloksen. F86 on loistava silmienalusten peitevoiteen häivyttämiseen ja P86:lla pystyy häivyttämään hyvin alueilla, joihin on vaikeampi päästä isommilla siveltimillä, kuten nenän ympärillä oleva alue. 

Sigma Beautyn asiakaspalvelu on erinomaista ja yritys vastaaa nopeasti asiakaskyselyihin. Olin ostanut heiltä siveltimen vuotta aiemmin ja kun siitä irtosi varsi, niin minulle lähetettiin heti uusi tilalle.

Concealer Brushes

Näitä siveltimiä käytän peitevoiteen levittämiseen.  MACin 195 -siveltimellä korjaan luomivärit, jotka ovat levinneet liian laajalle silmän ulkonurkkaan ja Detailer sivellintä käytän peittääkseni epäpuhtauksia.

Haluaisin huomauttaa, että MACin hinnat vaihtelevat eri maissa. Muistini mukaan maksoin 25€ yllä olevasta peitevoidesiveltimestä.

Powder Brushes


F25 on pehmein ja ihanin sivellin, jota olen koskaan kokeillut. Käytän sitä kasvojen puuterointiin. 

F35 on taas täydellinen silmienalusten peitevoiteen (puuterin) kiinnitämiseen tai korostuspuuterin laittamiseen.

Face Brushes

Näitä siveltimiä käytän puuterimaisten tuotteiden kanssa.

- MACin 129 soveltuu hyvin aurinkopuuterin levittämiseen.
- NARS' Ita Kabuki on paras sivellin poskiluiden varjostamiseen. Sen avulla varjostaminen on todella helppoa!
- Sigman F05 on täydellinen sivellin näiden varjostuksien häivyttämiseen.
- MACin 217 on lempparini nenävarjostuksien tekemiseen, koska se häivyttää samalla meikkiä.
- Sigman F40 on paras poskipunasivellin, jota olen käyttänyt. Tuuheat harjakset ja hyvä muoto levittävät juuri oikean määrän punaa. Kaikki muut kokeilemani poskipunasiveltimet ovat liian suuria ja usein lopputuloksena koko poskialue on punassa.
- Real Techiniquesin Setting Brush on täydellinen hohtopuuterin levittämiseen, siihen tarttuu juuri sopiva määrä puuteria. Muihin siveltimiin tarttuu liikaa hohtopuuteria ja lopputuloksena kasvot näyttävät siltä, kuin niihin olisi levitetty paljon glitteriä.

Real Techniques Powder Brush

Lopuksi häivytän kaikki tällä Real Techniquesin puuterisiveltimellä, mikä tuntuu ihanan pehmeältä kasvoja vasten.

Eyeshadow Brushes

Käytän näitä siveltimiä luomivärin asettamiseen, en häivyttämiseen!

- Sigman E60 on täydellinen yhden sävyn nopeaan levittämiseen luomille, sillä se on tarpeeksi suurikokoinen.
- MACin 239 on lempparini, koska tiheät harjakset mahdollistavat sen, että siveltimeen tarttuu tarpeeksi luomiväriä ja lopputulos on todella pigmenttinen. 
- Sigman E55 on lempparini kulmaluun korostukseen.
- Sigman E30 on täydellinen luomivärin tarkkaan levittämiseen, kuten ulkonurkan V:n tekemiseen tai tarkkaan banaanivarjostukuseen.

(Kuten huomaat, joistain vanhoista MACin siveltimistäni ovat tekstit katoamassa käytön myötä. Tämä on hieman ärsyttävää, ottaen huomioon siveltimien hintaluokan. Varsien numerot ja tekstit kannattaa lakata läpinäkyvällä kynsilakalla, niin ne pysyvät)

Blending Brushes

Häivyttämiseen:

- Sigman E40 on must kaikille! Se on erittäin pehmeä ja pörröinen, joten luomivärin häivyttäminen onnistuu varmasti.
- MACin 224 on kuin yllämainittu sivellin, paitsi se on hieman pienempi ja tiheämpi, tällä häivyttäminen onnistuu tehokkaasti ja samalla on helppo päästä käsiksi pienempiin alueisiin.
- Sigman E45 on pienempi kuin 224, joten sillä pääsee häivyttämään luomivärin ihanan tarkasti, kuten ulkonurkan V.
- Sigman E36 on todella pieni häivytyssivellin, jolla kaikkein pienimpien yksityiskohtien häivitys onnistuu. Todellinen must raskaiden luomien häivyttämiseen!

Lower Lashline Brushes

MACin 219 on verrattavissa yllämainittuun sigman F30 -siveltimeen. Käytän sitä alaluomen luomivärin levittämiseen. ELFin C -sivellin on alaluomen luomivärien häivyttämiseen lempparini.

Eyeliner Brush

Sisänurkkiin tykkään käyttää näitä applikaattorisiveltimiä. En normaalisti pidä näistä sitten ollenkaan ja en tajua miten niitä vieläkin annetaan palettejen kanssa.

Rajauksien tekemiseen kulmikas sivellin on paras. Ei ole järkevää sijoittaa vastaavaan luksussiveltimeen, sillä nämä siveltimet haurastuvat nopeasti käytössä ajan kanssa. 


Eyebrow Brushes

Rakastan tätä kulma-/ripsikampaa kulmameikin häivyttämiseen. Tilasin sen Coastal Scentiltä vuosia sitten. Kyseinen sivellin ei valitettavasti ole myynnissä enää, mutta linkki johtaa samankaltaiseen. Melkein kaikkien kosmetiikkamerkkien valikoimissa näitä on. 

En pystyisi meikkaamaan kulmiani ilman näitä Sigman kahta sivellintä.

IMG_9376

Tummien huulipunien levittämiseen tarvitaan sivellintä. Tämä Sigman huuipunasivellin on täydellinen, sillä se mahtuu kätevästi meikkipussiin tai taskuun.

Sigma Beauty tekee myös ihania kulmakarva tuotteita ja paletteja, joista kerron tulevissa postauksissa.

IMG_9088

On todella tärkeää hoitaa sivetimiä hyvin, muuten ne hajoavat ja harjakset irtoavat. Nestemäisen meikin levittämiseen tarkoitetut siveltimet tulee puhdistaa huoleisesti, sillä ne keräävät helposti likaa ja voivat alkaa muodostamaan epäpuhtauksia kasvoille.

Syväpudistan siveltimeni säännöllisesti, eli puhdistan ne vedellä ja puhdistusaineella noin muutaman kerran kuukaudessa. Jokaisen käytön jääkeen puhdistan meikit ja värit vanulapulla, jossa on puhdistusainetta, joka ei vaadi vettä, kuten MACin Brush Cleanser. On myös tärkeää muistaa pyyhkiä siveltimien kahvat puhdistusaineella.

Älä kastele siveltimen metallivarren kiinnityskohtaa, koska se voi pehmentää varren liimausta. Kun siveltimiä kuivataan, ole tarkkana siitä, että siveltimet makaavat aina vaakatasossa tai harjakset ovat alaspäin, koska siveltimestä pystyasennossa valuva vesi vaurioittaa liimauksen liitoskohtaa ja kosteus irroittaa pensselin varren siveltimestä.  

IMG_9090

Käsienpesuaineet, saippuat, shampoot ja tiskipesuaineet soveltuvat siveltemien pesuun. Jos harjakset ovat keinokuitua, ei pesuaineiden vahvuuksilla ole väliä. Jos harjakset ovat aitoa karvaa, tulee niitä kohdella kuin hiuksia, eli mielellään hellävaraisella pesulla, joten shampoo on hyvä valinta. 

Vältä kuitenkin kosteuttavaa shampoota, sillä se voi jättää siveltimiin rasvaisen kalvon. Jos harjakset kuitenkin alkavat tuntua karheilta, laita niihin hiustenhoitoainetta ja huuhtele pois.

Vinkki: MACin Brush Cleanser soveltuu hyvin palettien ja meikkilaukkujen tahroja ja sormenjälkien puhdistamiseen


Sigma Brush Roll Set

Matkoilla siveltimet kannattaa pakata hyvin, sillä niiden säilyttäminen tilavassa meikkilaukussa tai -pussissa vahingoittaa harjaksia. Minulla on sivellinkääre, jota olen käyttänyt jo vuosia (yllä). Se on laadukas, kestävä ja kaikkein tärkeintä - ei vie paljon tilaa.

Valitettavasti tuote on loppuunmyynty, mutta sille on loistava vaihtoehto, joka on ollut ostoslistallani jo kauan ja jota olen pidemmän aikaan silmäillyt Extravaganza Brush Case ($29).

Postaus sisältää mainoslinkkejä

XOXO, Ella

14 comments:

 1. Tosi hyvä ja kattava postaus! :)

  ReplyDelete
 2. Ihana postaus! :) Ootko kokeillut Sigman E25 häivytyssievellintä? Oon arponut jo pidemmän ajan kumman ostan, E25 vai E40, ääh, en osaa päättää...

  ReplyDelete
 3. Moikka! Juu, minulla on toi E25 myös. Mielestäni ne on kaks aivan erilaista sivellintä. Käytän tota E40 luomivärin häivyttämiseen joka on lähempänä silmän ulkonurkkaa kun taas E25 luomivakoa varten ja muita alueita jotka ovat lähempänä sisänurkkaa

  ReplyDelete
 4. Moi! Oon nyt varmaan viimeset pari kuukautta arponut Sigman ja Real Techniquesin välillä... kumpaa suosittelet enemmän? :) toki siveltimet toimii erilailla eri ihmisille!

  Olisin ostamassa ainakin meikkivoide-, puuteri-, poskipuna- ja häivytyssiveltimet! Sigmalla houkuttaa myös toi kulmakarvaduo!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Janina! Suosittelen ehdottomasti Sigman siveltimiä noihin tarkoituksiin.

   Delete
 5. moikka! mistä ostat sun kat-von-d meikkivoiteet? ostin omani jenkeistä testimielessä ja olen täysin rakastunut siihen! säästelen sitä, koska pelkään sen loppuvan :D any help?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mooi! Tilaan ihan vaan ebaystä!

   Delete
  2. onks sulla suositella jotain tiettyä myyjää? :)

   Delete
  3. on juu! http://www.ebay.com/usr/shmack-1975?_trksid=p2059210.m2749.l2754

   Delete
 6. Pakko kysyä vaikkei tämä aiheeseen liitykään.
  Olen viikon päästä menossa häihin vieraaksi, ja ajattelin laittaa MACin pigmenttiä luomilleni. Ainoa ongelma on se, että Fix+ loppui, enkä saa sitä tähän hätään mistään. Tiedätkö mitään mikä muu käy sen tilalla ja joka pitäisi pigmentit hyvin paikoillaan koko päivän?

  ReplyDelete
 7. Moikka, silmätipat! MACin pigmentit eivät kuitenkaan vaadi fix+ssaa, pelkkä luomivärin pohjustusvoide riittää.

  ReplyDelete
 8. Hei koulukaveri! Ootko koskaan kokeillu Morphe Brushesin siveltimiä/meikkejä? Niiden hinta-laatusuhde on loistava ^.^ ja mm. Jeffree Star on niiden suuri fani!

  ReplyDelete
  Replies
  1. hejsan hejsan koulukaveri! :) En ole kokeillut, mutta olen kuullut pelkkää hyvää. Täytyypä sitä vissiin tehdä tilaus :D

   Delete
 9. Joo itse kyllä suosittelen lämpimästi! Niillä pitäs olla vielä tän vuoden loppuun koodi ADOPTLOVE jolla saa 10% alennusta ^.^

  ReplyDelete

Please leave a comment. I'd love to hear what you think, receive suggestions, or answer any questions.