Sunday, February 2, 2014

Perfect Cat Eyeliner Tutorial

A properly done cat eyeliner can be very powerful. It gives the appearance of bigger, lifted, and almond shaped eyes. After mastering it, it only takes a couple minutes to do and is a nice addition to the everyday makeup routine. In this post I am going to show you how to do it, what products to use, and where to get them.

Oikein tehty kissarajaus on tehokas. Silmää saa nostettua, se näyttää suuremmalta ja mantelin muotoiselta. Kun rajauksen tekemisen hallitsee, sen tekemiseen ei mene paria minuuttia kauempaa ja se on kiva lisäys arkimeikkiin. Tässä postauksessa näytän miten tehokas rajaus tehdään, mitä tuotteita tarvitaan ja mistä niitä saa. 

Perfect cat eyeliner


You're only going to need an eyeliner brush and a gel eyeliner.

Rajauksen tekemiseen tarvitaan vain rajaussivellin ja voidemainen rajausväri (geeli).
 
IMG_3582 
A gel is the best for doing eyeliner, because it is the most forgiving and easy to fix. A bent eyeliner brush on the other hand gives the most control. However, the gel must be fresh and the brush must be sharp because a dry gel and dull expanded bristles will make this near impossible. I use Maybelline and L’oreal gel eyeliners because they're cheap and good. (~10€ feelunique.com). With everyday use it’ll take about 3-4 months for the bristles to become dull and for the gel to dry out. I order my brushes from coastalscents.com. The 6 brushes below were a total of 18,03€ (including postage)

High end and low end brushes don't differ in any other way than their price. Low end gels are equally as good as high end, however, if you're planning on only wearing eyeliner on your upper lid, I'd suggest in investing in a high end gel because otherwise it'll most likely smudge onto your lower lid.


Geeli on paras rajauksen tekemiseen ja virheet voi helposti korjata. Erikoisesti muotoiltu sivellin antaa taas eniten hallintaa rajauksen tekemiseen. Rajausvärin tulee kuitenkin olla tuoretta ja siveltimen kärjen tulee olla terävä. Kulunut sivellin yhdessä kuivan rajausvärin kanssa tekee rajauksen onnistumisen mahdollisemman vaikeaksi . Käytän Maybellinen ja L’orealin rajausvärejä, koska hinta-laatusuhde on hyvä (~10€ feelunique.com). Päivittäisessä käytössä sivellin pysyy tarpeeksi terävänä ja rajausväri tuoreena noin 3-4 kk. Tilaan siveltimet coastalscents.com sivustolta. Alla olevat siveltimet (6kpl) postimaksuineen maksoivat 18,03€.

Markettimerkkejen ja ylellisten merkkejen rajaussiveltimissä ei ole muuta eroa kuin hinta. Geeleissäkin erot ovat pienet, mutta jos rajausväriä käytetään vain yläluomessa, suosittelisin markettimerkkejen välttämistä, sillä rajaus voi tuhriintua alaluomeen.

IMG_4460 
Perfect winged eyeliner 
Cat Eyeliner Tutorial

1. Begin lining the eye from the center, this gives the most control with the thickness of the line.

I like to have the line the thinnest in the inner corner and slowly expand it towards the end of the eye. If i were to start from the inner corner of the eye, I’d also have a harder time controlling the symmetry. 

2. Next draw the line from the inner corner of the eye connecting it to the middle line.

3. Then continue drawing it from the middle part until the end of the eye (where the lashes end).

4. Now comes the hardest part; the wing of the eyeliner. Start by drawing a straight line, as if you were to continue the waterline of the eye. (This is the only way to make the wings symmetrical).

5. Now connect the eyeliner to the wing.

6. And finally, color it in!

7. Add some mascara and/or lashes. At times I prefer to leave it at this because this will make my eye appear more almond shaped.

8. Line the waterline with an eyeliner pencil and add some mascara and/or falsies; this will make the look more dramatic and eyes appear larger. There is no eyeliner which will sit in place throughout the day on the waterline since it's such a moist area. However, some are longer lasting than others, Urban Decay's 24/7 Glide On Pencil in Perversion is my favorite.

You can decide on the thickness of your eyeliner. For everyday use I like to do a thin cat eyeliner, whereas for special occasions I prefer it to be thicker. 

Remember; practice makes perfect.1. Aloita rajauksen tekeminen aina silmän keskiosasta, sillä näin saa hallittua rajauksen paksuutta parhaiten.

Nyrkkisääntönä pidän, että rajaus on ohuin silmän sisänurkassa, mutta levenee kohti silmän loppua. Jos aloittaisin rajauksen tekemisen silmän sisänurkasta, olisi myös vaikeampaa hallita rajauksien symmetrisyyttä.

2. Seuraavaksi piirrä rajaus silmän sisänurkasta ja yhdistä se keskiosan rajaukseen.

3. Tämän jälkeen jatka rajauksen piirtämistä ja levennä hieman rajausta silmän loppuun saakka (mihin ripset loppuvat).

4. Seuraavaksi tulee vaikein kohta - siiven piirtäminen. Tee se seuraamalla silmän 'vesilinjaa' (kohtaa mihin sisärajaus laitetaan), ikään kuin jatkaisit sitä. Tämä on ainoa tapa saada rajauksien siivistä symmetriset.

5. Sitten yhdistä rajaus siipeen.

6. Lopuksi väritä rajaus sisään.

7. Lisää ripsaria ja/tai irtoripset. Useasti en laita alaluomeen rajauksia tai ripsiväriä, sillä tämä saa silmän näyttämään enemmän mantelin muotoiselta.

8. Lisää ripsiväriä ja sisärajaus alaluomeen. Näin saat lookista tummemman ja silmistä suuremman näköiset. Tee sisärajaus rajauskynällä. Mikään rajauskynä ei tule pysymään koko päivää, sillä kyseessä on niin kostea alue. Tosin toiset tuotteet ovat pitkäkestoisempia kuin toiset. Paras löytämäni on Urban Decayn 24/7 Glide On Pencil sävynä Perversion.Rajauksen paksuutta voi säädellä. Arkena teen ohuen kissarajauksen, kun taas juhlatilaisuuksiin paksumpi on enemmän mieleeni.
Jos rajaus ei heti onnistu, älä luovuta, sillä harjoitus tekee mestarin.

Perfect Liner 


A cat eyeliner and a bold lip is a perfect look for an evening out.

Typical mistakes with a cat eyeliner are:
a) The wing of the eyeliner is drawn too early.
b) The eyeliner is not drawn close enough to the lash line and therefore skin peeks through between the lash line and the eyeliner
c) The waterline is not followed when starting to wing out the eyeliner and therefore the wing is pointing too high or low. 
Kissarajauksella ja värikkäällä huulipunalla saa aikaiseksi kauniin ja näyttävän iltameikin.

Tyyppillisiä virheitä rajauksen tekemisessä ovat:
a) Siipeä aletaan piirtää liian aikaisin tai myöhään (seuratkaa aina sitä "vesilinjaa"!)
b) Ihoa jää näkyviin ripsien ja rajausvärin väliin
c) "Vesilinjaa" ei seurata ja siipi osoittaa joko liian ylös tai alas.Mitä mieltä olisitte jos kirjoittaisin vain englanniksi. Näin pystyisin postaamaan huomattavasti enemmän ja postaukset olisivat lyhyempiä, näyttäisivät kivemmalta ja olisivat helppolukuisempia?FACE / KASVOT
-L'oreal True Match Foundation in W3 / meikkivoide
-MAC Pro Longwear Concealer in NC20 / peitevoide
-MAC Pressed Blot Powder in Medium / kivipuuteri
-Laura Mercier Secret Brightening Powder / irtopuuteri

-Guerlain Terracotta Light Sheer Bronzing Powder in 03 Brunettes / aurinkopuuteri
-Benefit Hoola Bronzer / aurinkopuuteri
-Nars Blush in Orgasm / poskipuna
-Dior Amber diamonds highlighter / korostuspuuteri

EYES / SILMÄT
-Urban Decay eyeshadow Buck / luomiväri

-Lorac eyeshadow in Pearl / luomiväri
-Bella Pierre Shimmer Powder in Champagne / luomiväri
-L'oreal Infallible Gel Lacquer Liner 24H in Blackest Black / rajausgeeli
-Maybelline Volum' Express The Colossal Cat Eyes Mascara / ripsiväri
-
Urban Decay 24/7 Glide On Pencil in Perversion / rajauskynä  


EYEBROWS / KULMAT
-MAC eyeshadow Charcoal Brown / luomiväri
-
Lumene  Blueberry Brow Fixing Gel in Clear / kulmakarvageeli

LIPS / HUULET
-YSL Rouge Volupté # 8 Fetish Pink
/ huulipuna

20 comments:

 1. Olisi kiva jos kirjottaisit suomea myös :) blogin lukeminen jää minulta lukematta jos kirjoitat vaan englanniksi, se olisi harmi :( -jasmin-

  ReplyDelete
 2. Täällä toivotaan myös että olisi suomeksikin.. Oma englanti ei taivu niin hyvin:)

  ReplyDelete
 3. Sanasto on englanniksi sen verran vierasta, että olisi kiva jos kirjoittaisin suomeksi kanssa:D Oisitko voinut tehdä postauksen missä kertoisin enemmän sun mallintöistä?:)

  ReplyDelete
 4. Mä olen taas sitä mieltä, että pelkkä englanti olisi kaikinpuolin parempi kielivaihtoehto! :)

  ReplyDelete
 5. Olisi ihanaa jos kirjoittaisit suomeksi, koska huono kielitaitoisille, kuten minulle, ei enää blogin lukeminen olisi mieluista, etenkin kun sulta saa hyviä vinkkejä :)

  ReplyDelete
 6. Suomeksi myös bliide sillä muuten jäisi varmasti blogisi lukeminen, koska en ole mikään hyvä englanninkielessä :/ Ja kun täältä kumminkin saan paljon hyviä niksejä omaan meikkailuuni ja muutenkin on kiva blogi :>!

  ReplyDelete
 7. Itsekin toivoisin myös suomenkielistä tekstiä. :) käytätkö muuten tällä hetkellä jotain itseruskettavaa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tällä hetkellä käytä, mutta kuvissa minulla on kasvoissa ja kaulassa Guerlainin Terracotta Light Sheer Bronzing Powder sävynä 03 Brunettes. Lähiaikoina teen myös postauksen itseruskettavista :)

   Delete
 8. Sä olet uskomattoman kaunis ja niin taitava meikkaamaan <3 Olen hiukan vanhempi lukija, mutta blogistasi on tullut mun suosikki <3 Postaustoiveena raskaiden luomien meikkivinkit.
  Katriina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Katriina, kiitos paljon <3 Ihana kuulla! Tervetuloa lukemaan! Ok, laitan ylös :)

   Delete
 9. Olen ihan surkea englannissa eli ei mielellään :(

  ReplyDelete
 10. Heitän postaustoiveen ilmaan, mikä on (kasvojen) ihonhoitorutiinisi, jos sinulla sellainen on? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottakai :) Minulla on itseasiassa tämmöinen postaus jo puoliksi tehtyntä! Postaan sen lähiaikoina.

   Delete
 11. Pystytkö tekemään videoita meikeistäsi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä voin :) Heti kun vaan saan hommattua hyvät kuvausvalot!

   Delete
 12. Siis toi vesilinja on tosi näppärä! Kokeilin sitä ja onnistuin ihan täydellisesti eli kiitos siitä! :)

  ReplyDelete
 13. Ihana blogi!! Jee hyviä vinkkejä ja selkeät ohjeet sekä kauniit kuvat :)

  ReplyDelete

Please leave a comment. I'd love to hear what you think, receive suggestions, or answer any questions.